امروزه به دلیل مصرف غذاهای نامناسب ، اکثر افراد برای لاغری و خوش اندام شدن هیکل شان ، به رژیم روی می آورند. رژیم ، برنامه ای غذایی است که به افراد کمکم می کند تا به وزن ایده آل شان برسند. رژیم انواع مختلفی دارد که هر کدام برای دسته ی خاصی از افراد مناسب است. به عنوان مثال ، رژیم غذایی به منظور افزایش یا کاهش وزن ، سلامتی و حتی نیاز های فردی است.
فهرست مطالب
دانستن انواع رژیم و کاربرد های آن ضروری است. در این مقاله قصد داریم تا یک سری رژیم را با یکدیگر بررسی کنیم:
چرا رژیم می گیریم؟
دلایل مختلفی برای اینکه چرا مردم رژیم می گیرند وجود دارد. اما عمده ترین دلیل رژیم گرفتن را می توانیم به کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده آل در نظر بگیریم.
افراد برای خوش هیکل تر شدن به سراغ باشگاه های بدن سازی می روند و از انواع رژیم های مختلف استفاده می کنند. رایج ترین رژیم عبارت اند از:
سلامت
رژیم به بهبود سلامت شما کمک می کند. اگر دارای دیابت، فشار خون یا قند خون هستید ، می توانید از رژیم استفاده کنید. حتی رژیم های غذایی سالم می توانند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، دیابت، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان نیز کمک کنند.
کاهش وزن
با رژیم غذایی درستی که می گیرید می توانید به اضافه وزن خود غلبه کنید.
احساس بهتر
وقتی وزن کم می کنید، اعتماد به نفس شما افزایش می یابد و انرژی بیشتری خواهید داشت. همین باعث می شود تا دیدی تازه و با حس خوب به زندگی داشته باشید.
انواع رژیم های غذایی
رژیم های متنوعی برای کاهش وزن وجود دارد. برخی از این رژیم ها را با هم بررسی خواهیک کرد:
کم کالری
این رژیم حاوی مواد غذایی است که مجموع کالری های آن ها روی هم رفته ، کمتر از 1500 می شود. برای مثال در این رژیم بیشتر از سبزیجات ، گوشت و مرغ پخته شده و بدون روغن استفاده کرد.
این رژیم ها می توانند به کاهش وزن سریع کمک کنند، اما مهم است که به روشی سالم و پایدار دنبال شوند. اگر این شما این رژیم را می گیرید با تمام مواد غذایی که کالری بالایی دارند را حذف کنید. مواد غذایی پر کالری می توانند شامل غذاهای سرخ شده ، شیرینی جات ، مواد فرآوری شده و نوشیدنی های شیرین باشند.
کم کربوهیدرات
رژیم های کم کربوهیدرات ، به منظور کاهش مصرف مواد غذایی با کربوهیدرات بالاست. از جمله مواد غذایی که کربوهیدرات بالایی دارند ، می توان به نان، برنج و سیب زمینی اشاره کرد.
در رژیم کربوهیدرات بهتر است از مواد غذایی زیر استفاده کنید:
- گوشت گاو ، مرغ و ماهی
- تخم مرغ آب پز و عسلی
- سبزیجات غیر نشاسته ای مانند لوبیا ، چغندر ، کلم بروکلی ، اسفناج و…
- لبنیات کم چرب مانند شیر کم چرب ، ماست کم چرب و پنیر کم چرب
- چربی های سالم مانند روغن زیتون ، آواکادو ، آجیل و دانه
در این رژیم بهتر است از مواد غذایی زیر استفاده نکنید:
- انواع برنج مانند برنج سفید ، برنج قهوه ای و…
- انواع نان مانند نان سفید، نان سبوس دار، نان ذرت و…
- سیب زمینی
- میوه های شیرین مانند موز ، انگور و خرما
گیاهی
رژیم گیاهی یا به عبارتی رژیم گیاهخواری، رژیمی غذایی است که شامل مصرف غذاهای گیاهی، مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و آجیل است.
این رژیم به شکل های متنوعی قابل اجرا است:
کاملا گیاهخواری
این رژیم شامل تمام سبزیجات می شود. شما نباید محصولات حیوانی مانند گوشت گاو ، مرغ و لبنیات را در این رژیم مصرف کنید.
نیمه گیاهخواری
اگر قادر به گرفتن همچین رژیمی نیستید ، می توانید از نیمه گیاهخواری بهره ببرید. شما آزاد هستید که از محصولات حیوانی در کنار سبزیجات استفاده کنید.
گیاهخواری لبنیاتی
همانطور که از اسمش پیداست ، شما فقط می توانید از لبنیات و سبزیجات استفاده کنید. مصرف هر گونه محصولات حیوانی و تخم مرغ ، شامل این رژیم نمی شوند.
مدیترانه ای
مدیترانه ای یک رژیم غذایی سنتی است که از کشورهای اطراف دریای مدیترانه سرچشمه می گیرد. شما در این رژیم از محدودیت کمی برخوردار هستید. مدیترانه ای ، بر مصرف غذاهای تازه و کامل، مانند میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، ماهی و روغن زیتون، تمرکز دارد.
سعی بر این می شود که شما 4 وعده غذایی، صبحانه ، ناهار ، میان وعده و شام را در این رژیم رعایت کنید. دقت کنید که شما درای یک برنامه غذایی متنوع هستید و یک سری برنامه های غذایی ویژه مخصوص این رژیم برایتان قابل مشاهده است.
رژیم غذایی مدیترانه ای یک رژیم غذایی سالم و متعادل است که می تواند به شما کمک کند تا وزن خود را کاهش دهید و سلامت خود را بهبود ببخشید.
مزایای رژیم گرفتن
شما وقتی به وزن ایده آل خود می رسید ، احساس طراوت و سرزندگی در شما جاری می شود. اعتماد به نفس تان بالا رفته و دارای هدف برای زندگی تان می شوید.
همچنین به بهبود سلامت جسمی شما نیز کمک می کند. اما باید در نظر داشته باشید که تنها رژیم گرفتن به تنهایی ، جواب گو نیست و باید ورزش را هم در کنارش پیش ببرید.
معایب رژیم گرفتن
رژیم گرفتن بیش از حد ممکن است باعث عوارض جانبی مانند گرسنگی، خستگی، سردرد و یبوست شود. همچنین یک رژیم صحیح باید بر اساس برنامه تنظیم باشد در غیر این صورت شما نتیجه عکس می گیرید.
حتی گاهی به دلیل پافشاری در رژیم گرفتن ، شما ممکن است دچار اختلالات بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی شوید.
نکات مهم
- شما ابتدا باید با پزشک خود درباره ی رژیمی که قصد گرفتنش را دارید، مشورت بگیرید.
- بدانید که یک شبه نمی توان به وزن ایده آل رسید. بنابراین انگیزه و هدف کافی را داشته باشید.
- برنامه ریزی کنید و طبق آن برنامه پیش بروید.
- داشتن یک همراه در رژیم ، می تواند برای شما اثر بخش باشد.
جمع بندی
با توجه به نکات بالا ، رژیم گرفتن می تواند یک راه موثر برای کاهش وزن و بهبود سلامت باشد. با این حال، مهم است که رژیم غذایی خود را طوری انتخاب کنید که به روحیه ی خود و جسم تان آسیب نرساند.